PALVELUT - MDT Mekaaninen diagnosointi ja terapia eli MCKenzie -terapia

PYHÄSALMEN KUNTOPISTE OY "McKenzie-menetelmä perustuu asiakkaan omaan aktiivisuuteen"

« Takaisin

McKenzie-terapialla tarkoitetaan selkärangan hoitomenetelmää, jossa erityyppisillä toistoliikkeillä ja asennon kontrollilla pyritään vaikuttamaan välilevyn rakenteeseen ja asentoon, jolla saadaan helpotettua ja vähennettyä painetta kipua aistivilta kudoksilta.


McKenzie-menetelmä perustuu asiakkaan omaan aktiivisuuteen ja vasta tarvittaessa fysioterapeutin käyttämiin tekniikoihin. Terapia alkaa asiakkaan huolellisesta fyysisestä tutkimisesta ja taudinkuvan määrittelystä. Kivun ja oireiden käyttäytymisen perusteella asiakkaalle laaditaan yksilöllinen hoito-ohjelma ja opetetaan, miten hän voi itse toistoliikkeiden ja asennon kontrollin avulla hoitaa selkävaivaansa.

McKenzie-terapian tavoitteena on poistaa asiakkaan kipu ja oireet sekä palauttaa selkärangan normaali toiminta ja liikkuvuus. Tärkeänä tavoitteena on myös opettaa, miten hän voi itse ehkäistä vaivan uusiutumista ja pahenemista. Terapia soveltuu erilaisten selkävaivojen, esim. säteilyoireiden (ischias-vaivat) ja niskan alueella käsien puutumisoireiden hoitoon.